Einde

 

Iets bewust of onbewust doen. Dat is 1 van de onderwerpen in de mindfulness training.

Na 2 jaar uit enthousiasme dit te hebben gedeeld ben ik op 1 jan 2014 embracemindfulness.nl bewust gestart: om dat waarin ik geloof over te dragen in mindfulness trainingen. En hoe is dat na 4 jaar?

 

Lees meer...

Mag ik even je aandacht?

 

Stel ik krijg je aandacht en je begint dit artikel te lezen: wat heb ik dan eigenlijk ‘gekregen’? In de Van Dale is aandacht omschreven als:

aan·dacht (de; v(m)) 1 oplettendheid, belangstelling.

Op een dag als vandaag kan je aandacht best druk bezig zijn, jouw aandacht is continue ergens bij aanwezig. Waar is aandacht eigenlijk voor nodig?

Lees meer...

Mindful consumeren

 

Als je er even over nadenkt zijn we heel vaak consument van iets kleins of groots: je koopt een product en gebruikt, verbruikt of je nuttigt deze. En als je consumeert doe je dit dan bewust of denk je er eigenlijk niet zo over na? Als je een bewust keuze maakt bij het consumeren, er even bij nadenkt, ben je aan het "mindful consumeren". Maar hoe is mindful consumeren anders dan gewoon consumeren?

Lees meer...

In het NU zijn, is dat nou echt nodig?

We zijn zo gewend te vertrouwen op wat we denken en wat we doen dat je bijna vergeet dat er ook andere manieren zijn om met situaties en problemen om te gaan. Het kan zijn dat je hier achter bent gekomen omdat je overspannen bent geraakt of dat je merkt ( of jouw omgeving merkt ) dat je stemming verandert, je meer piekert. Misschien heb je op het einde van de dag weinig energie, ben je futloos en weet je ergens wel waardoor het komt maar dat is altijd achteraf. Sommige zaken die je tegenkomt los je niet op met denken: maar hoe wel?

Lees meer...

Het fundament van competenties

In de meeste competentieoverzichten binnen bedrijven wordt bewustzijn of zelfbewustzijn niet gezien als een losse competentie. Meestal zit deze verstopt binnen andere competenties waarvoor wel bewustzijn nodig is om deze competentie te ontwikkelen. Maar een organisatie zonder medewerkers die een grote mate van zelfbewustzijn laten zien kan in mijn ogen niet succesvol zijn. Dit zijn namelijk die mensen die de ambassadeur van je organisatie en gedachtengoed zijn, een inspirator voor grote delen van de organisatie en de positieve en rustige energie waarmee je moeilijkheden het hoofd kunt bieden. Daarom introduceer ik het fundament van competenties: ZELFBEWUSTZIJN.

Lees meer...

Mindfulness voor meer mentale veerkracht

Een citaat uit de Trouw van 26 juni 2014 uit het artikel 'Modern inzicht in werkstress wordt te weinig gebruikt': “Mentale veerkracht (…) is het vermogen om in te spelen op nieuwe situaties, waarbij je er vanuit gaat dat verandering de enige constante is. Je weet dat er dingen om je heen veranderen, dus stel je je daar bij voorbaat op in. Dat werkt preventief tegen stress”. Deze mentale veerkracht wordt te weinig gebruikt om de werkstress tegen te gaan aldus de auteurs. Ik ben het hiermee eens en sterker nog: mindfulness wordt nog te weinig ingezet om deze mentale veerkracht te vergroten.

Lees meer...